Σελίδες

23 Μαΐ 2013

Συνδέοντας τα κομματάκια του πάζλΗ εποχή της πληροφόρησης έχει δώσει τη θέση της στην εποχή των μοτίβων και των συσχετισμών.

Αυτοί που είναι οι πιο ευτυχισμένοι, υγιείς, δημιουργικοί, που έχουν αφθονία, και τελικά είναι οι πιο «αφυπνισμένοι», είναι αυτοί που μπορούν να διεισδύσουν στην πραγματικότητα, να βλέπουν μοτίβα, να χρησιμοποιούν ολόκληρο το νου για να αποκωδικοποιούν την επιφανειακή πραγματικότητα.


Όλα όσα έχουν κρατηθεί απομονωμένα, αποξενωμένα και έχουν μελετηθεί ξεχωριστά, πρέπει πλέον να ενωθούν. Τα πάντα συνδέονται μεταξύ τους. Τα πάντα μας αφορούν και όλα όσα συλλαμβάνουν την προσοχή μας, ΕΙΝΑΙ εμείς.

Η θεωρία δεν αρκεί πια, η απλή αποστήθιση και επανάληψη δεν εμπνέει γνώση. Το να γεμίζουμε το νου με ασύνδετες πληροφορίες, δεν αλλάζει αυτό την πραγματικότητά μας. Γυρνώντας από ειδικό σε γκουρού, δεν μας δίνει πίσω τη δύναμη της αυτοσυντήρησης, της αυτάρκειας και της αυτό-καθοδήγησης που μας ανήκει δικαιωματικά.

Υπάρχουν άπειρα θέματα που δεν έχεις σκεφτεί ποτέ να αμφισβητήσεις, να συνδέσεις, να ρωτήσεις αν υπάρχει άλλη οπτική. Παραθέτω μερικά που θα προκαλέσουν το νου σου:Τι κοινό έχουν οι δυσλειτουργικές σου σχέσεις με τον τρόπο σκέψης του αριστερού ημισφαιρίου;

Τι κοινό έχουν οι Δυσλεξία, η ΔΕΠ(Υ), ο Αυτισμός και άλλα σύνδρομα με τον τρόπο σκέψης του δεξιού ημισφαιρίου;

Πώς συσχετίζεται η «αφύπνιση» με το δεξί ημισφαίριο και τι τελικά είναι η «αφύπνιση» σε πρακτικό επίπεδο;

Τι κοινό έχουν η οικονομική αφθονία ή η έλλειψή της με τον δικό σου προγραμματισμό;

Τι σχέση έχει η ασθένεια με τη μνήμη της Ψυχής και η θεραπεία με τον τρόπο σκέψης του δεξιού ημισφαιρίου;

Τι σχέση η αποσχολειοποίηση με οτιδήποτε;

Τι κοινό έχουν η εύρεση του σκοπού της ζωής σου, τα γεγονότα της ζωής σου με τον τρόπο σκέψης του δεξιού ημισφαιρίου;


Οι δημιουργικές ερωτήσεις είναι ανεξάντλητες…

Δεν υπάρχουν γνωστά βιβλία που να ενώνουν όλα τα κομματάκια του πάζλ μαζί.

Δεν υπάρχουν μοναδικά σεμινάρια να παρακολουθήσεις, για να δεις τη μεγαλύτερη εικόνα ή το πάζλ του ΕΑΥΤΟΥ σου και της ζωής επίσης.

Δεν υπάρχει τρόπος να ελευθερώσεις το νου και τη ζωή σου αν εξακολουθείς να βασίζεσαι στο νου που υπάρχει σε κουτάκια, όσο μεγάλο και εκλεπτυσμένο/εξαγνισμένο κι αν είναι το κουτί.

Τώρα, όλα αυτά και πολύ περισσότερα, είναι διαθέσιμα σε όλους.

Δεν έχουμε πλέον δικαιολογίες για να αναβάλλουμε ή να συνεχίζουμε να παριστάνουμε τα θύματα.Ποτέ δε βρίσκεσαι σε αδιέξοδο όπως συχνά πιστεύεις. Αν το διαβάζεις αυτό, ίσως υπάρχει κάτι στο περιεχόμενό του που χρειάζεται να αναλογιστείς.Πώς να προετοιμαστείς καλύτερα για τις συνεδρίες:

Κάνε έναν κατάλογο των προβλημάτων – θεμάτων που σε απασχολούν σε αυτή τη φάση της ζωής σου και θα ήθελες να επιλυθούν.

Να είσαι έτοιμος να αλλάξεις τις απόψεις και την αντίληψή σου αντί να θέλεις να αλλάξεις τους άλλους και τη ζωή.

Σκέψου αν είσαι διατεθειμένος να απαλλαγείς από την «ιστορία σου», τα προβλήματά σου. Κανείς και τίποτα δεν αλλάζει αυτό που εσύ θέλεις να διατηρείς.

Να είσαι ειλικρινής για να λαμβάνεις τις «σωστές» πληροφορίες, διαφορετικά θα υποθέτεις ότι δεν παίρνεις αυτό που θέλεις.

Τα πάντα είναι αναμφίβολα, απόλυτα εμπιστευτικά.

Να θυμάσαι ότι αυτός είναι ένας ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ τρόπος σκέψης, οπότε να είσαι προετοιμασμένος να μετατοπίσεις την αντίληψή σου, αλλά και τη ζωή σου.


Προσφέρονται ατομικές συνεδρίες Skype από €25.
Για περισσότερες πληροφορίες ή οποιεσδήποτε διευκρινήσεις, επικοινώνησε στο «autognosia.dyslexia@gmail.com»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου